Маркування

Усі харчові продукти, що продаються в ЄС, повинні відповідати правилам маркування ЄС, спрямованим на те, щоб споживачі, купуючи харчі, мали всю необхідну інформацію для свідомого вибору.

Регламент (ЄС) №1169/2011 встановлює загальні та спеціальні правила маркування харчових продуктів.

Детальнішу інформацію щодо маркування Ви можете отримати за посиланням.

Маркування продуктів харчування на практиці
  • Продукти харчування, які продаються в ЄС, повинні містити маркування. Маркування повинно бути легко зрозумілим, читабельним, видним та написаним однією мовою країни ЄС, в яку ви експортуєте продукцію.
  • Як правило, на етикетці макаронних виробах повинна міститись наступна інформація:
  • Назва продукту
  • Список інгредієнтів (у порядку зменшення ваги)
  • Вага нетто (кілограми або грами)
  • Термін мінімальної придатності («придатний до»)
  • Будь-які спеціальні умови зберігання або умови використання
  • Країна походження (якщо є).
  • Інструкція щодо використання (якщо є).
  • Маркування партії.
  • Контактна інформація виробника, пакувальника або продавця.
  • Харчова декларація (відповідно до конкретних правил, включаючи інформацію щодо алергенів.
  • Можуть існувати специфічні вимоги щодо маркування, наприклад, якщо макаронні вироби призначені для спеціальних харчових цілей або якщо макаронні вироби продаються оптом
  • Пам’ятайте, що ваш імпортер в ЄС несе відповідальність за інформацію, яка міститься на етикетці продукту.
  • Щоб дізнатися більш детальну інформацію щодо маркування, ви можете зв’язатися з відповідальним агентством країни-імпортера ЄС (наприклад, у Швеції це Національне агентство харчових продуктів), а також відвідати веб-сайт Комісії ЄС, на якому розміщені гайди щодо маркування та пакування харчових продуктів, або зверніться до вашого імпортера.

Наразі матеріали класифіковані цим терміном відсутні.