Ягоди

Спеціалізовані виставки та ярмарки

ANUGA (раз на 2 роки)

Продукти харчування, напої, хлібопекарська, кондитерська та пивоварна промисловості, громадське харчування

Exhibition Centre Cologne

Cologne Germany

www.anuga.de

 

FRESKON (раз на рік)

Фрукти та овочі

Thessaloniki International Exhibition Centre

Thessalonika Greece

www.freskon.helexpo.gr/en

 

FRUIT ATTRACTION (раз на рік)

Дізнатися більше

Основні галузеві асоціації

European Association of Fruit and Vegetable Processing Industries (PROFEL)

Європейська асоціація виробників фруктів та овочів

Avenue Jules Bordet 142,

B-1140 Bruxelles

Belgium

+32 (0)2 761.16.56

+32 (0)2 761.16.99

www.profel-europe.eu

 

European Federation of the Trade in Dried Fruit, Edible Nuts, Processed Fruit & Vegetables, Processed Fishery Products, Spices, Honey and Similar Foodstuffs (FRUCOM)

Дізнатися більше

Правила походження

Для отримання преференційного доступу на ринок ЄС (зниженні ставки ввізного мита) необхідно підтвердити походження (“національність”) товару  з України та отримати Сертифікат EUR.1. Відповідно до загальних правил, тільки вирощена в Україні ягода може отримати Сертифікат EUR.1. 

Дізнайтеся більше про процедуру оформлення Сертифікат EUR.1.

Дізнатися більше

Які тарифи діють для ринку ягід на ринку ЄС?

Угода про асоціацію з ЄС передбачає скасування імпортних мит для більшості продукції, яка експортується з України.

Для ягід на даний момент ставка ввізного мита дорівнює 0%.

Дізнайтеся більше про те, як визначити код свого товару?

Дізнатися більше

Як визначити код товару?

В загальному випадку Ягоди підпадають під коди товарних груп 0807, 0810 та 0811. Детальний опис кожної товарної позиції наявний за наступним посиланням.

Як приклад, розглянемо експорт порічки до ЄС. Код цього товару 0810 30 30 00. Для визначення коду ягоди важливим є вид ягоди (свіжа чи ні), колір смородини (червона, чорна або біла) та чи є ця ягода аґрусом.

А от для товару під кодом 0811 20 11 00 також є важливим визначення вмісту цукру та додавання підсолоджуючих речовин.

Дізнатися більше